Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θανάσης Σκορδάς αναφέρει:
"Η γυψοφύλλη είναι ένα αειθαλές φυτό που αναπτύσσεται σε ηλιόλουστα πετρώδη ασβεστολιθικά εδάφη, όπως είναι τα εδάφη σε όλη την Ελλάδα. Στην γυψοφύλλη επέρχεται σήψη όταν προσβάλλεται από μύκητες του γένους "ριζοκτονία", όπως ακριβώς καταστρέφονται τα έθνη που δεν σέβονται τις ρίζες τους.
Η έκδοση αυτού του βιβλίου προέκυψε από την αυξανόμενη ανησυχία μου για τον άκρατο εφησυχασμό που παρατηρώ, πως δήθεν τα δύσκολα πέρασαν και τα έχουμε αφήσει κιόλας πίσω.
Μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία Πολιτεία, Ιανός, Ευρυπίδης και Public είτε να το ζητήσετε από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο.
Ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον και να σας δώσει τροφή για σκέψη..."
«Διάλεξα ως τίτλο του βιβλίου το όνομα ενός φυτού το οποίο νιώθω ότι χαρακτηρίζει την Ελλάδα. Πρόκειται για τη γυψοφύλλη, φυτό αειθαλές και ανθεκτικό, όπως η πορεία του ελληνισμού, το οποίο καταστρέφεται από μύκητες ριζοκτονίας, όπως καταστρέφονται και τα έθνη που δεν σέβονται τις ρίζες τους. Μέσα από αυτή τη συλλογή κειμένων επιχειρώ να αποκαταστήσω τη σύνδεση μεταξύ των οικονομικών επιλογών και των ηθικών εκτιμήσεων, συνθέτοντας μια αφήγηση χωρίς αποκλεισμούς και με γνώμονα τον σκοπό για το κοινό μας μέλλον. […] Εξετάζοντας τις πιθανές παγίδες που κρύβει η εγκατάλειψη μιας ανθρωποκεντρικής προσέγγισης υπέρ μιας ατομικιστικής νοοτροπίας, σας καλώ να προβληματιστείτε κριτικά σχετικά με τις επιλογές που κάνουμε και τις αξίες που αγαπάμε. […]»
Θανάσης Σκορδάς
«Σε κάθε σελίδα αυτού του βιβλίου αναδύονται ιδέες που προκαλούν σκέψη και διαμορφώνουν κρίσεις. […] Ο Θανάσης στο έργο του είναι φανερό πως επηρεάζεται από τις απόψεις των Edmund Burke και του Roger Scruton και εμπνέεται από σπουδαίους Έλληνες διανοητές, όπως ο Κωνσταντίνος Τσάτσος και ο Γιώργος Θεοτοκάς. Προσφέρει μια εκλαϊκευμένη θεώρηση των συντηρητικών ιδεών, προσαρμοσμένη στα ελληνικά χαρακτηριστικά».
Αντώνης Σαμαράς
«Τι είναι αυτό που κάνει τα κείμενα να ξεχωρίζουν; Πρώτα απ’ όλα, είναι η βαθιά πολιτική ματιά τους. […] Αν η ρηχότητα είναι η δυτική ασθένεια των καιρών, η άντληση από το βάθος της παράδοσης θα μπορούσε να γεννήσει αποτελεσματικές θεραπείες. […] Είναι ωραίος ο τρόπος με τον οποίο ο συγγραφέας του βιβλίου προσφεύγει στις αρχές, για να κατανοήσει τον σημερινό κόσμο και να προτείνει λύσεις για τα προβλήματά του».
Γιώργος Πολίτης