Ηλιούπολη - Λόγια Σταράτα Από Τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Αντζινά.

 



Σε πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις και κείμενα που κυκλοφορούν, διαφαίνεται ξεκάθαρα μια προσπάθεια να φωτογραφιστούν πρόσωπα και καταστάσεις, χωρίς ωστόσο να κατονομάζονται, με σκοπό τη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων και την όξυνση της έντασης στον Δήμο.

Είναι γνωστό πως ορισμένα άτομα για χρόνια επιχειρούν να χειραγωγήσουν τις διοικήσεις του Δήμου με τρόπο που βλάπτει τόσο τους εργαζόμενους όσο και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Δυστυχώς, η τακτική τους αυτή πολλές φορές έχει καταφέρει να προκαλέσει συγκρούσεις και να τραυματίσει το κλίμα συνεργασίας, οδηγώντας σε αντιπαραθέσεις ακόμη και εντός των παρατάξεων. Τα θύματα αυτής της προσέγγισης δεν είναι μόνο οι εκάστοτε δήμαρχοι, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που συχνά βρίσκονται στο επίκεντρο εκφοβιστικών πρακτικών από διάφορες πλευρές.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως, αν και δεν είναι στις άμεσες προθέσεις μου η υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου, όταν αποφασίσω να το πράξω, θα το ανακοινώσω με τον δέοντα τρόπο και στον κατάλληλο χρόνο. Όμως, γνωρίζοντας πολύ καλά την καθημερινότητα και τις δυσκολίες της Υπηρεσίας Καθαριότητας, μπορώ να δηλώσω με βεβαιότητα πως εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα «σώσουν» τους εργαζομένους από την εξάρτηση του εκάστοτε δημάρχου, είναι συχνά οι ίδιοι που συμβάλλουν στην περαιτέρω υπονόμευση του κλίματος εργασίας και της διαφάνειας στον Δήμο.

Οι πολιτικές σκοπιμότητες που υποκινούν τη διχόνοια και τη φανατίλα ανάμεσα σε υπαλλήλους είναι καταδικαστέες, και είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπουμε κάποιους να προσπαθούν να βγάζουν το «ψωμί» τους με τέτοιες μεθόδους. Θέλω να πιστεύω πως στην παράταξη την οποία ανήκω, έχει κατανοηθεί πλήρως η ανάγκη για διαφάνεια και ομαλότητα, πως δεν έχει κανένα νόημα η συμμετοχή σε αυτο το μικροπολιτικό παιχνίδι διαίρεσης!!

Κλείνοντας, θα ήθελα να καλέσω όλους τους εμπλεκόμενους να σταματήσουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Ας επικεντρωθούμε στην ουσία, και ας εργαστούμε για έναν Δήμο που σέβεται και προστατεύει τους εργαζομένους του, ανεξάρτητα από τις πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες που μπορεί να υπάρχουν.
Γιάννης Αντζινάς
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ηλιούπολης